DIY Λάδι Κατά Της Κυτταρίτιδας


Το καλοκαιράκι πλησιάζει και είμαι σίγουρη ότι όπου να' ναι όλες λίγο πολύ θα ασχοληθούμε με την εμφάνισή μας - αν δεν το έχουμε κάνει ήδη. Κάτι οι γιορτές που μας κάνουν και παίρνουμε κιλά,  κάτι
που κι εμείς δεν προσέχουμε τι τρώμε και τι πίνουμε. Ε, λίγο το κάπνισμα, λίγο το 'να λίγο τ' άλλο κοντεύουμε σχεδόν Μάιο και οσονούπω έρχεται η ώρα της παραλίας. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή ομορφιάς, ένα λάδι κατά της κυτταρίτιδας, εύκολο για να το φτιάξετε μόνες σας γρήγορα και απλά.

Υλικά
  • 100 ml λάδι βάσης. Για την κυτταρίτιδα είναι ιδανικό το λάδι από φύκια. Όμως, όσες πάσχουν από προβλήματα του θυρεοειδούς αδένας καλύτερα να προτιμήσουν λάδι κισσού.
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κίτρου
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο νιαούλι

Πως θα το χρησιμοποιήσετε
Το συγκεκριμένο λάδι είναι καταπληκτικό για την κυτταρίτιδα και ιδανικό για τοπικό μασάζ στα σημεία που χρειάζεται. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πάντα κυκλικές και ανοδικές από τα πόδια προς την καρδιά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι κινήσεις σας να επιφέρουν μώλωπες στα σημεία όπου έγινε η μάλαξη, διότι αυτό σημαίνει πως δεν κάνατε σωστούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια της μάλαξης.

 Αντενδείξεις
 Η χρήση των αιθέριων ελαίων απαγορεύεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού κι αυτό γιατί έχουν διεισδυτική ικανότητα και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.
Επίσης η συγκεκριμένη συνταγή αντενδείκνυται για οποιονδήποτε έχει αλλεργία σε κάποιο από τα προαναφερόμενα βότανα.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν τύχει και πέσει έστω και μια σταγόνα παραπάνω από κάποιο αιθέριο έλαιο μην χρησιμοποιήσετε το λάδι. Διότι πρέπει να το ξαναφτιάξετε από την αρχή!
Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ δραστικές ουσίες και γι' αυτό το λόγο τα χρησιμοποιούμε με το σταγονόμετρο. Επίσης δρουν συνεργατικά μεταξύ τους, οπότε αν υπερβούμε τη δοσολογία σε κάποιο ή σε όλα τα συστατικά τότε η συνταγή μας δεν έχει την δράση που θα έπρεπε. Εν ολίγοις δεν θα έχετε φτιάξει ένα λάδι για την κυτταρίτιδα, αλλά κάποιο άλλο.
Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι η αγορά των υλικών μας θα πρέπει να γίνεται από καταστήματα όπου υπάρχει δυνατότητα να μας δώσουν πιστοποιητικό γνησιότητας από εγκεκριμένο φορέα, ώστε να είμαστε σίγουροι για τη γνησιότητα αλλά και για το γεγονός ότι αυτό που πληρώνουμε δεν είναι νοθευμένο.


Περιμένω εντυπώσεις από όσες το δοκιμάσουν, καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

  1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Νίκη
    Πιστεύω πως οι συμβουλές σου είναι χρήσιμες πάντοτε.
    Θα πρέπει, ιδιαίτερα οι κοπέλες, να τις προτιμούν.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ αγαπητέ μου Ντένη!
      Χαίρομαι να δίνω χρήσιμες και όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένες συμβουλές.
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  2. καλά που δίνεις όμορφιας συμβουλές...έχουμε ασχημήνει..με αυτά που τραβάμε... ..τι να πεις... !! καλό βραδυ, χαρηκα που σε είδα στο μπλογκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Λαμπρινή, είμαι σίγουρη πως κάπου κρύψαμε την ομορφιά μας μέσα μας.... Ώρα να την βγάλουμε προς τα έξω λοιπόν να φωτίσει ο τόπος!
      Πάντα περνάω απ' όλα τα blogs που ακολουθώ, έστω κι αν δεν σχολιάζω.... Το δικό σου δε είναι ένα απ' τα αγαπημένα μου!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.