Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά (5 συνταγές ομορφιάς)

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα λαμπερά και υγιή μαλλιά που πιστεύω όλοι θέλουμε να έχουμε, άνδρες - γυναίκες. Έτσι είπα να σας παρουσιάσω ορισμένες συνταγές που προσωπικά έχω
χρησιμοποιήσει και μπορώ να πω ότι τα μαλλιά μου με ευχαρίστησαν για αυτή μου την πράξη. Ας τις δούμε όμως αναλυτικά μία μία.
  • Ενυδάτωση και θρέψη. Από τις πιο γνωστές συνταγές είναι πριν λουστείτε, να κάνετε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού σας με παρθένο ελαιόλαδο και να το απλώσετε προς τις άκρες. Τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το λάδι να δράσει 30-60 λεπτά. Για να λουστείτε πιο εύκολα απλώστε το σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά και αραιώστε το με νερό κάνοντας μασάζ ώστε να φύγει τελείως το λάδι από τα μαλλιά σας. Είναι ιδανικό να εφαρμόζετε το ελαιόλαδο στα μαλλιά σας 1 φορά την εβδομάδα.
  • Λαμπερά μαλλιά με ευκάλυπτο. Σε ένα λίτρο νερό βάλτε 5-6 κουταλιές της σούπας φύλλα ευκάλυπτου για 5 λεπτά. Σουρώστε το νερό και χρησιμοποιήστε το στο τελευταίο ξέβγαλμα. Αυτό είναι κάτι απλό και σχετικά ανέξοδο σε σχέση με το να αγοράσετε λάδια και αιθέρια έλαια.
  • "Bye bye" λιπαρότητα. Σε ένα λίτρο μεταλλικό νερό προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού και ξεβγάλτε με αυτό τα μαλλιά σας.
  • Μάσκα μαλλιών με μέλι για extra θρέψη. Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι και απλώνουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών (αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά ή πολύ πλούσια ίσως χρειαστείτε παραπάνω μέλι). Κρατήστε το στα μαλλιά σας για 30 λεπτά και λουστείτε όπως συνήθως. Τα μαλλιά σας θα γίνουν μεταξένια!
  • Για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης. Απλώστε τη μάσκα στο δέρμα του κεφαλιού και τυλίξτε το με μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε τη να δράσει για μια ώρα και μετά λουστείτε.
 ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν να αγοράζετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο θα πρέπει να είστε βέβαιοι για την γνησιότητά του. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε να σας δώσουν ή να σας στείλουν μέσω e-mail το πιστοποιητικό γνησιότητάς του.

Αυτά προς το παρόν από μένα, θα χαρώ πολύ να διαβάσω στα σχόλια τις απορίες ή τις εντυπώσεις σας!
Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική εβδομάδα!!!!!

4 σχόλια:

  1. Νίκη μου καλή σου μέρα.
    Πολύ καλές οι συνταγές σου.
    Θα δοκιμάσω.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Καλές γιορτές εύχομαι και καλή βδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίες οι συμβουλές σου . Θα τις εφαρμοσω . Μεχρι τα 30 ειχα πολύ κοντα μαλλια . Τότε αποφάσησα και τα μακρυνα πολύ. Ομως ως κλασσικος άνδρας ,δεν ειχα ιδεα απο περιποιηση μακρυου μαλλιού . Γι αυτο , μου ειναι πάντα πολιτιμες τέτοιες συμβουλές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τις βρήκες χρήσιμες, εν καιρό θα ανεβάσω κι άλλες.... Καλό βράδυ.

      Διαγραφή

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.