Φροντίστε Το Δέρμα Σας Μετά Το Καλοκαίρι + ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!



Ο Σεπτέμβρης ήρθε και μπορεί ακόμα να μην νιώσαμε την δροσιά του, μιας και ακόμα τα τζιτζίκια τραγουδάνε, όμως όλοι σιγά σιγά μπαίνουμε σε άλλους ρυθμούς. Έτσι και το δέρμα μας, μετά από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τον ήλιο, την θάλασσα και την ζέστη, τώρα χρειάζεται
- για να μην πω επιβάλλεται - να φροντίσετε το δέρμα σας.


Ίσως να έχετε ήδη παρατηρήσει τα πρώτα σημάδια στο δέρμα σας, που λένε ότι χρειάζεται ειδική περιποίηση. Μπορεί να είναι τραχύ, αφυδατωμένο, κάπως πιο παχύ απ' ότι συνήθως. Ίσως να ξεφλουδίζει ή ακόμα να έχετε και την αίσθηση του τραβήγματος.

Ένα πράγμα χρειάζεται να κάνετε, να ενυδατώσετε το δέρμα σας! Όχι κάνοντας μια απλή ενυδάτωση αλλά μια βαθιά ενυδάτωση που θα φτάσει όσο το δυνατόν βαθύτερα και σε περισσότερες στοιβάδες τις επιδερμίδας. Για να το πετύχετε αυτό θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία Αισθητικό. Αν πάλι αυτό ακούγεται σαν όνειρο θερινής νυκτός τότε δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.


1. Το πρώτο και κύριο πράγματα που επιβάλλεται να κάνετε καθημερινά είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας, είτε με κάποιο γαλάκτωμα καθαρισμού είτε με ένα ειδικό σαπούνι για το δέρμα σας. Πάντα μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας τοποθετούμε μια ενυδατική και αντηλιακή κρέμα ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες, απλά με μικρότερο δείκτη προστασίας.

2. Επιχείρηση πίλινγκ! Κάτι που έχω ακούσει κατά καιρούς από πολλές πελάτισσες είναι ότι χρησιμοποιούν πίλινγκ πολύ συχνότερα απ' ότι θα έπρεπε, αυτό όμως έχει επιπτώσεις στην επιδερμίδα και καλό θα ήταν να γίνεται μόνο κάθε 15 μέρες. Δηλαδή 2 φορές τον μήνα είναι υπέρ αρκετές για το δέρμα ακόμα και αν έχετε λιπαρό τύπο δέρματος.
Βρείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας εδώ

3. Αν το δέρμα σας είναι πολύ κουρασμένο και αφυδατωμένο ενδέχεται να έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση από ένα δέρμα πιο ανθεκτικό. Άρα καλό θα ήταν να κάνετε μια μάσκα ενυδάτωσης 1 με 2 φορές την εβδομάδα, μέχρι να έρθει το δέρμα σας σε ισορροπία.
Αν το δέρμα σας δεν είναι τόσο ταλαιπωρημένο από τον ήλιο και την θάλασσα μια φορά στις 15 μέρες είναι αρκετή για να το περιποιηθείτε.

Γενικά στην περιποίηση ενός δέρματος ξεκινάμε πάντα με καθαρισμό της επιδερμίδας, με κάποιο καθαριστικό προϊόν. Έπειτα κάνουμε πίλινγκ, το ξεπλένουμε  και μετά τοποθετούμε την μάσκα. Μόλις ξεβγάλουμε την μάσκα από το πρόσωπο τοποθετούμε την ενυδατική μας κρέμας.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ:

Μάσκα ενυδάτωσης για όλους τους τύπους δέρματος.

Θα χρειαστείτε:

1 κουτ. της σούπας ζελέ αλόης (κωδ. # 061)
1 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος (προτιμήστε BIO)
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (κωδ. # 506 ή # 512 - οικονομική συσκευασία τριών)
ΠΡΟΣΟΧΗ: σε περιόδους εγκυμοσύνης και γαλουχίας αποφύγετε την χρήση αιθερίων ελαίων.

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε σε καθαρή επιδερμίδα. Για να απλώσετε ευκολότερα τη μάσκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε  με άφθονο νερό. Τέλος απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Φυσικά όταν περιποιούμαστε το δέρμα του προσώπου μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την περιοχή του λαιμού!


Καλό φθινόπωρο!!!!

6 σχόλια:

  1. Ναι όντως η εποχή χρειάζεται να κοιταξουμε τα του προσώπου μας Νικη... και η συνταγή σου είναι οτι πρέπει γα να βοηθήσοπυμε την επιδερμίδα μας... να είσαι καλά .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που την βρήκες χρήσιμη Σμαραγδένια μου. Τα φιλιά και την αγάπη μου σε σένα και τον σύζυγο!!!!

      Διαγραφή
  2. Todo dia limpo minha pele, acho isso importante
    http://tayressoares.blogspot.com.br/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα αγαπημένη μου φίλη.
    Εκτιμώ την προσφορά σου στις γυναίκες.
    Μια υπέροχη πράξη ανθρωπιάς.
    Πάρα πολύ χρήσιμα τα όσα προσφέρεις.
    Νάσαι πάντα καλά.
    Αν με ζητήσεις με βρίσκεις στο kondennis9@gmail.com
    Tην αγάπη μου γλυκιά μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αγαπητέ μου φίλε Denni, να 'σαι καλά!
      Καλό μήνα εύχομαι με υγεία!

      Διαγραφή

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.