DIY: 5 Beauty Tips Για Να Αντιμετωπίσεις Την Κυτταρίτιδα

DIY natural beauty

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κυτταρίτιδα και το πως θα απαλλαγούμε από αυτή, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, λίγο πριν βγούμε στις παραλίες.
Ως γνωστόν η κυτταρίτιδα έχει πολλές αιτίες εμφάνισης. Τις έχω αναφέρει αναλυτικά εδώ.
Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με τα beauty tips, αυτά δηλαδή που θα κάνεις μόνη σου χωρίς την βοήθεια του ειδικού.


Beauty tip #1
Ανακάτεψε μία κούπα από σκόνη καφέ φίλτρου με λίγο λάδι βάσης και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάνε απαλές, κυκλικές και ανοδικές κινήσεις στα σημεία όπου θεωρείς απαραίτητο. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μην ξεχάσετε να βάλετε ενυδατική - συσφικτική κρέμα σώματος. Χρησιμοποίησε τη συνταγή 1-2 φορές την εβδομάδα.

Beauty tip #2
Σε μία κούπα από κατακάθι του καφέ (ελληνικού αυτή τη φορά) πρόσθεσε λίγη ζάχαρη, 1 κουταλιά μηλόξυδο, 2 γρ. πιπέρι καγιέν και λίγο αμυγδαλέλαιο. Τρίψε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που χρειάζεται και ξέπλυνε το scrub με χλιαρό νερό. Μην ξεχάσεις να βάλεις την ενυδατική σου κρέμα. Χρησιμοποίησε τη συνταγή μία φορά την εβδομάδα.

Beauty tip #3
Ανέμειξε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι με 2 κουταλιές λάδι καρύδας και κάνε μασάζ στην πάσχουσα περιοχή. Εφάρμοσε το μετά το ντους, 2-3 φορές την εβδομάδα.

https://www.instagram.com/p/6SbkEEIVzUpIegN2fgfXv8YFUZCqk1iHce5po0/?taken-by=niki_yia
instagram photo - follow me @niki_yia

Beauty tip #4 
Ανακάτεψε μισή κούπα αλεσμένο καφέ με αρκετό χυμό αγγουριού και 1 κουταλιά μέλι. Άπλωσε την πάστα στην περιοχή και άφησέ τη να δράσει για περίπου 20-30 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό προς κρύο νερό και μην ξεχάσεις την ενυδατική σου κρέμα.

Beauty tip #5
Σε 1 φλ. τσαγιού μηλόξυδο, πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι σκόνη καφέ (της επιλογής σου) μαζί με 1 κουτάλι τριμμένο ginger. Ανακάτεψε τα και πρόσθεσε 1 κουτάλι λάδι από κουκούτσι σταφυλιού, 4 στ. αιθέριο έλαιο μέντας και 6 στ. αιθέριο έλαιο λεμόνι. Άπλωσε το μείγμα στα πόδια και άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και ξέπλυνε το με δροσερό νερό. Χρησιμοποίησε την συνταγή 1 φορά την εβδομάδα.

Να υπενθυμίσω ότι η χρήση των αιθέριων ελαίων απαγορεύεται σε γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Αιθέρια έλαια και λάδι βάσης θα βρεις εδώ.

Καλές βουτιές!

2 σχόλια:

  1. Νικούλα μου καλή σου μέρα.
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι συνταγές σου.
    Ελπίζω ο θυληκόκοσμος να τις εκτιμήσει και να τις ακολουθήσει.
    Φιλάκια πολλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα αγαπητέ μου φίλε!
      Κι εγώ το εύχομαι, μιας και είναι δοκιμασμένες και έχουν και πολύ καλό αποτέλεσμα.
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου σε σένα και όλη την οικογένεια! :)

      Διαγραφή

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.