Πως να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα του προσώπου σου

Scin care


Η αλήθεια είναι πως όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας θέλουμε να έχουμε καθαρή, λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Πολλές φορές όμως, αυτό δεν είναι κάτι που πραγματικά έχουμε, είτε γιατί δεν ξέρουμε πως να περιποιηθούμε σωστά την επιδερμίδα του προσώπου μας είτε λόγω προβλημάτων υγείας π.χ. ορμονολογικών κλπ.

Τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε με απόλυτη πειθαρχεία για ένα υγιές και όμορφο δέρμα είναι τα εξής:

  1. Σωστή υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι πλένουμε το πρόσωπο μας πρωί και βράδυ με νερό και κάποιο ειδικό σαπούνι ή γαλάκτωμα καθαρισμού.
  2. Πάντα μετά τον καθαρισμό χρησιμοποιούμε ενυδατική ή υδατική κρέμα ή κάποιο τζελ ενυδάτωσης, α) ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας β) την ηλικία μας. Δες εδώ αναλυτικά "Πώς να επιλέξεις την κρέμα ημέρα σου".
  3. Κάθε 15-20 μέρες είναι καλό να κάνεις ένα απαλό peeling ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις στην αναγέννηση νέων κυττάρων. Προσοχή! Πρέπει να επιλέξεις το σωστό προϊόν με βάση την επιδερμίδα σου.
  4. Καλό είναι μία με δύο φορές τον μήνα να κάνεις μια περιποίηση χρησιμοποιώντας μία μάσκα προσώπου. Στο εμπόριο θα βρεις πολλών ειδών μάσκες και μπορείς να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα.
  5. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου καλό είναι να επισκέπτεσαι κάποιον επαγγελματία και να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου, σε συνδυασμό με κάποια θεραπεία π.χ. ενυδάτωση κλπ. Η αισθητικός είναι αυτή που θα σου πει κάθε πότε χρειάζεται να επαναλαμβάνεις αυτή την διαδικασία. Αν κι εσύ η ίδια, είναι κάτι που μπορείς να αντιληφθείς από μόνη σου παρατηρώντας το δέρμα σου και τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό.
  6. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα χειμώνα-καλοκαίρι. Τον χειμώνα με μικρότερο δείκτη προστασία π.χ. 10-15SPF, την άνοιξη και το φθινόπωρο 20SPF και το καλοκαίρι 20-30SPF. Σε περίπτωση που έχεις πολύ λευκό και ευαίσθητο δέρμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μεγαλύτερο δείκτη προστασίας από 30 SPF. 
  7. Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας για ένα υγιές δέρμα είναι η σωστή υγιεινή των εργαλείων μακιγιάζ. Κι όταν λέμε εργαλεία εννοούμε πινέλα, σφουγγαράκια, κλπ. Όλα αυτά τα εργαλεία λόγω του ότι έχουν πόρους (π.χ. σφουγγάρια) ή τρίχες (πινέλα) έχουν την τάση να συγκρατούν υγρασία κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μικροβίων!  Άρα είναι λάθος να φυσάμε τα πινέλα μας όταν βαφόμαστε, γιατί όλα τα μικρόβια του στόματος αυτομάτως μεταφέρονται στο πρόσωπό μας. Και επίσης, τα σταγονίδια υγρασίας από το στόμα μας μεταφέρονται στις τρίχες των πινέλων με αποτέλεσμα να δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξή τους! Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το καλό και σχολαστικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι μια φορά την εβδομάδα. Και να αφήνουμε τα πινέλα μας να στεγνώσουν πολύ καλά μόνα τους, με τον αέρα.

Σε άλλο post θα αναλύσουμε τα πάντα σχετικά με τον βαθύ καθαρισμό, για ποιον λόγο πρέπει να γίνεται, κάθε πότε πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο δέρματος κλπ...

Τέλος, αν θέλεις να έχεις ένα υγιές, όμορφο και λαμπερό δέρμα πρέπει να μάθεις να το φροντίζεις, να το αγαπάς και να μην το παραμελείς. Γιατί κι αυτό είναι ένα κομμάτι από εσένα. Κι είναι αυτό, από το οποίο μπορεί κανείς να καταλάβει την γενική σου υγεία.

Το επόμενο post θα αφορά το ZamppleBox που έλαβα το καλοκαίρι, ενδεχομένως να είδες την σχετική φώτο που ανέβασα στο Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.