KAΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - Τι Πρέπει Να Προσέξουμε!

Google image

Το μακιγιάζ είναι κάτι το οποίο μαγεύει στις περισσότερες γυναίκες.
Κάποιες γυναίκες, όταν μακιγιάρονται, φτάνουν στην υπερβολή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη τις κολακεύει καθόλου.
Αυτό που θα πρέπει πάντα να προσέχουμε όταν κάνουμε ένα μακιγιάζ είναι να τονίζουμε τα σημεία που θεωρούμε το ατού μας, π.χ. αν έχουμε ωραία και εκφραστικά μάτια τότε τονίζοντάς τα θα έχουμε ένα ακαταμάχητο βλέμμα.



Make-up
Το  καλοκαίρι καλό είναι να αποφεύγουμε το βαρύ make-up που χρησιμοποιούμε το χειμώνα.  Αν δεν έχετε ιδιαίτερα λείο δέρμα, προτιμήστε μια κρέμα προσώπου με χρώμα και δείκτη προστασίας SPF 20 τουλάχιστον. Ιδανική λύση είναι οι κρέμες BB.

Μάτια
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, δεν είναι μόνο οι αποχρώσεις της σκιάς αλλά και την υφή του προϊόντος, η οποία πρέπει να είναι σταθερή ώστε να μην αλλοιώνεται από την υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Γενικότερα καλό είναι να προτιμάμε σκιές ματιών σε μορφή compact ή σκόνη γιατί είναι πιο σταθερές και επηρεάζονται λιγότερο από την ζέστη του καλοκαιριού.
Για ένα πρωινό ή απογευματινό μακιγιάζ προτιμήστε τις πιο απαλές, ματ αποχρώσεις όπως μπεζ, σομόν, nude. Δείχνουν φυσικές και είναι ότι πρέπει για να τονίσουμε τα μάτια μας χωρίς υπερβολή. Καλό θα ήταν να μην υπερβάλλετε. Για ένα πιο βραδινό μακιγιάζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα μάτια πιο σκούρες αποχρώσεις. Γενικά τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε καλό είναι να μην παρασυρθείτε από την μόδα της εποχής αλλά από το τι ταιριάζει σε σας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σας δηλ. το χρώμα ματιών, μαλλιών, της επιδερμίδας κλπ. Προσοχή αν δεν το έχετε καθόλου με το "σβήσιμο" των σκιών μεταξύ τους, όταν θέλετε να κάνετε γωνία στα μάτια, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα σκιάς.

Επιχείρηση Eyeliner
Επειδή το καλοκαίρι τα μολύβια ματιών λιώνουν και αλλοιώνονται μετά από ώρα, καλό είναι να τονίσετε τα μάτια με eye liner που είναι πιο σταθερά και πολλές φορές αδιάβροχα. Σε περίπτωση που δεν έχετε σταθερό χέρι είναι προτιμότερο να τονίσετε την κάτω πλευρά του ματιού και να σβήσετε ελαφρά με το σφουγγαράκι που απλώνετε την σκιά σας, έτσι και θα τονίσετε τα μάτια σας αλλά παράλληλα θα πετύχετε ένα σβησμένο look σαν αποτέλεσμα.

Ρουζ
Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το ρουζ. Αυτό που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες λάθος είναι η ποσότητα που  χρησιμοποιούν και η απόχρωση.
Για να χρησιμοποιήσετε την σωστή απόχρωση ρουζ το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το χρώμα του κραγιόν που θα φορέσετε. Για παράδειγμά αν θέλετε να βάλετε ένα κραγιόν σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, όπως ροδακινί, βερυκοκί, κλπ., η απόχρωση του ρουζ πρέπει να είναι σε αυτούς τους τόνους. Αν θέλετε να βάλετε κόκκινο κραγιόν τότε πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα προς ποια απόχρωση κλίνει περισσότερο δηλ. κόκκινο-πορτοκαλί, κόκκινο-βυσσινί, κόκκινο-κεραμιδί, κόκκινο-ροζ (ροδοκόκκινο), κόκκινο-καφέ κλπ. Είναι πολύ σημαντικό για να δείχνει το μακιγιάζ σας όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

Κραγιόν
Προτιμήστε τα lip gloss είναι ιδανικά για όλες τις ηλικίες. Κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά. Για το καλοκαίρι ιδιαίτερα οι αποχρώσεις που προτιμούνται είναι οι πορτοκαλί, ροδακινί, ροζ, που συνήθως ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες είτε είναι μελαχρινές είτε ξανθιές.
Γενικά τα ματ κραγιόν καλό είναι να τα αποφεύγουμε γιατί μας προσθέτουν επιπλέον χρόνια. Μπορούμε ωστόσο να τα χρησιμοποιήσουμε περνώντας ένα διάφανο lip gloss από πάνω.


Τέλος οι bronze αποχρώσεις, συνήθως ακούμε και διαβάζουμε, ότι ταιριάζουν στις μελαχρινές χωρίς όμως να είναι απόλυτα συγκεκριμένο και κατανοητό αυτό. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα έχει σκούρο χρώμα μαλλιών και καστανά μάτια τότε οι περισσότερες νομίζουν ότι οι bronze αποχρώσεις της ταιριάζουν. Κι όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Φανταστείτε αυτή την γυναίκα να έχει λευκή επιδερμίδα, όπως η γυναίκα της φωτογραφίας πάνω, θα έδειχνε χλωμή αν βάφονταν με bronze αποχρώσεις και φυσικά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να "χαθούν" τα χαρακτηριστικά της.
Καλό είναι λοιπόν, όταν αγοράζουμε σκιές, ρουζ και κραγιόν να μην κοιτάμε μόνο αν ταιριάζει με την επιδερμίδα του χεριού μας αλλά και με το πρόσωπό μας, μιας και εκεί θα τοποθετηθεί.

Για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ γράφοντας όλα τα παραπάνω, σας παραθέτω μια φωτογραφία μου από κάποια καλοκαιρινή βραδινή μου έξοδο.



 Καλό Καλοκαίρι!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.