ΓΙΑ ΜΙA ΖΩΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ - Προτάσεις για το νερό!

Το συγκεκριμένο κείμενο είναι  απόσπασμα από ένα έργο-project, το οποίο ανήκει στην κα Σελιανίτη Καλλιόπη, Χημικό - Τεχνολόγο Τροφίμων,με εθελοντικό
χαρακτήρα που σκοπό έχει την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, για την ύπαρξη υπερβολικών χημικών συστατικών στην καθημερινότητα μας, στο νερό, στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στα καλλυντικά και στα απορρυπαντικά αντίστοιχα, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις αυτών των συστατικών στην υγεία μας.




Προτάσεις Για Το Νερό:

  •  Το νερό είναι πηγή ζωής, ευεξίας και ευζωίας. Είναι η βασικότερη τροφή για τον άνθρωπο και αποτελεί από μόνο του ένα φυσικό φάρμακο για πάρα πολλά προβλήματα. Μη ξεχνάμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται σχεδόν από 70% νερό.
  • Σήμερα όλοι γνωρίζουμε  και επιβεβαιώνεται συχνά από συνεχή δημοσιεύματα, μικροβιολογικές αναλύσεις και χημικές εξετάσεις, ότι το νερό που έχει άμεση ανάγκη ο άνθρωπος, φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό μικροβίων. Συγχρόνως είναι επιβαρυμένο με μεγάλο αριθμό χημικών ουσιών.Έχουν να γνωρισθεί 700 διαφορετικά χημικά συστατικά μέσα στο νερό.
  • Το χλώριο που μας έσωσε από παλιότερες ασθένειες όπως η χολέρα, γαστρεντερίτιδες κ.λ.π., εμφανίζεται σήμερα δυστυχώς να ευθύνεται για πολύ σοβαρότερες ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες, αγγειοπάθειες, καρκίνοι, νεφρική ανεπάρκεια, εκφυλιστικές ασθένειες κ.ά. Το χλώριο, μπαίνοντας στο νερό δημιουργεί επικίνδυνες ενώσεις όπως χλωροφόρμιο, υπεύθυνο για σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
  • Στην Αμερικάνικη Ιατρική Επιθεώρηση The American Journal of Public Health οι Dr OTTO HUTZINGER, JOSEPH PRICE, MARTI FOX, επιμένουν σε εκθέσεις και μελέτες τους ότι πίνοντας χλωριωμένο νερό εκτιθέμεθα σε μεγάλο κίνδυνο -  αν όχι στον θάνατο.
  • Η Ευρώπη σήμερα χρησιμοποιεί συστήματα απολυμάνσεως με άλλες μεθόδους καθώς και ειδικά φίλτρα ενεργού άνθρακα που βρίσκονται και στην ελληνική αγορά σε μεγάλη ποικιλία για την κατακράτηση επιβλαβών ουσιών. Κάποια από αυτά είναι : μόλυβδος, εντομοκτόνα - παρασιτοκτόνα - ζιζανιοκτόνα, χημικά λιπάσματα, ίνες αμιάντου, DDT, χλωροφόρμιο και τριχλωρομεθάνιο που είναι ενώσεις του χλωρίου κ.λ.π. Όλα τα ανωτέρω περνούν στο ποτήρι μας, όπως μας λέει ο Ιατρός Δημόσιας Υγείας Γιάννης Τσαντίρης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ιατρών Δημόσιας Υγείας, που έχει ερευνήσει το θέμα, αν δεν κάνουμε κάτι κι εμείς γι' αυτό.
  • Να προτιμούμε το τρεχούμενο νερό με την χρήση αξιόπιστων συσκευών καθαρισμού διότι και η λύση του εμφιαλωμένου νερού εμπεριέχει άλλους κινδύνους. Το νερό που βρίσκεται σε πλαστικό μπουκάλι περιέχει δυο φορές περισσότερες ορμόνες από το νερό σε γυάλινο μπουκάλι ή από την βρύση . Το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης μίλησε για ορμονικές διαταραχές στους άντρες από τα πλαστικά μπουκάλια, τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου ή PET, που χρησιμοποιούνται  τόσο για το νερό, όσο για τα ανθρακούχα ποτά και το μαγειρικό λάδι.


Ευχαριστώ την κα Σελιανίτη για την παραχώρηση του κειμένου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.