5 Μύθοι που σας "αδυνατίζουν"



Πόσες φορές έχει τύχει να δείτε σε διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών που υπόσχονται γρήγορα, άμεσα, ανώδυνα, με σίγουρα και μόνιμα αποτελέσματα, αδυνάτισμα;
Οι άνθρωποι συχνά, θέλουν  να πιστέψουν στο όνειρο. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική!
Σήμερα λοιπόν, θα ασχοληθούμε με τους μύθους που υπόσχονται ένα αδύνατο και καλλίγραμμο κορμί αλλά στην πραγματικότητα είναι κούφιες υποσχέσεις.

Μύθος #1

"Φάε το τάδε τρόφιμο (συνήθως φρούτο ή λαχανικό) και χάσε το λίπος της κοιλιάς, των μηρών, των γλουτών, κλπ."
'Εχει τύχει να διαβάσω τέτοιου είδους "άρθρα" στο ίντερνετ αρκετές φορές. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα τρόφιμο που να βοηθάει στην μείωση ή την καύση του λίπους μόνο σε ένα σημείο του σώματός μας.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν τροφές που δίνουν λίγες θερμίδες στον οργανισμό μας όπου για να τις μεταβολίσει καταναλώνονται περισσότερες. Οπότε με αυτό μπορούμε να πούμε πως κατά κάποιο τρόπο μας "αδυνατίζουν".
Για να επιτύχουμε όμως να μειώσουμε τον όγκο του λιπώδη ιστού του οργανισμού μας τότε θα πρέπει να γυμναστούμε εντατικά και συστηματικά!

Μύθος #2

"Με αυτή τη νέα καινοτόμο μέθοδο καταστρέφονται τα λιποκύτταρα".
Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και θα ομολογήσω πως όταν ακούω αυτή τη φράση... τα μόνα κύτταρα που καταστρέφονται είναι τα εγκεφαλικά μου.
Μπορείς να γελάσεις ελεύθερα, δεν θα παρεξηγηθώ καθόλου!
Στην πραγματικότητα, αν βάζαμε όλοι λίγο την λογική μας να σκεφτεί κι εφόσον είχαμε στοιχειώδεις γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και νοσολογίας του σώματός μας, θα γνωρίζαμε ότι:
  • Τα κύτταρα ένος ενήλικα έχουν περίπου 28 μέρες ζωής και μετά το τέλος της ζωής τους αντικαθιστώνται από καινούρια.
  • Όσον αφορά τα λιποκύταρα, αυτά πολλαπλασιάζονται σε αριθμό μέχρι την εφηβεία. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή των παιδιών σας. Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που οι διαιτολόγοι λένε "Ένα παχύσαρκο παιδί θα γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας".
  • Ο αριθμός των λιποκυττάρων ενός ενήλικα δεν μειώνεται ούτε αυξάνεται μέχρι το τέλος της ζωής του ανθρώπου.
  • Άρα, αφού ο αριθμός τον λιποκυττάρων παραμένει ο ίδιος, ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η μείωση του είναι μέσω των επεμβατικών μεθόδων της πλαστικής χειρουργικής, βλέπε λιποαναρρόφηση κλπ.
  • Αυτό που μπορούμε όμως να επιτύχουμε αποφεύγοντας τις κάθετες και επώδυνες επεμβάσεις είναι η μείωση του όγκου των λιποκυττάρων.
Όσον αφορά τον τρόπο για να επιτύχουμε την μείωση του όγκου των λιποκυττάρων αυτός είναι ήδη γνωστός. Και δεν είναι άλλος από την σωστή και υγιεινή διατροφή, την άσκηση και τέλος τις αισθητικές και καλλυντικές θεραπείες όπως μαλάξεις, θερμαντικά καλλυντικά κ.α που επιφέρουν καλύτερη επιδερμική κυκλοφορία.

Μύθος #3

"Πιες αυτό το ρόφημα, τσάι, καφέ ή χαπάκι και φάε όσο θες άφοβα"
Το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στην τροφή, όχι μόνο για να γεμίσει απλά το στομάχι του αλλά και το συναισθηματικό κενό που αισθάνεται από την άχαρη ζωή του, είναι και ο λόγος που θέλει να απολαμβάνει όσο περισσότερο φαγητό μπορεί. Και επειδή το απολαυστικό φαγητό είναι το "κακό" φαγητό, που αυτό δεν δίνει τίποτα θρεπτικό στον οργανισμό παρά μόνο θερμίδες. Έτσι είναι θέμα μάρκετινγκ να προωθηθεί ένα προϊόν ούτως ώστε να επιτευχθούν περισσότερες πωλήσεις.
Προσοχή, δεν λέω πως δεν υπάρχουν τρόφιμα ή σκευάσματα τα οποία βοηθούν τον οργανισμό.
Όμως, αυτό που θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας είναι να τρέφεστε σωστά. Σε καμία περίπτωση και κανένα συμπλήρωμα διατροφής, τσάι ή καφές δεν θα σας κάνει να αδυνατίσετε. Πόσο μάλλον να σας επιτρέπει να τρώτε απεριόριστες ποσότητες φαγητού.

Μύθος #4

"Χάστε 15 κιλά μέσα σε 10 μέρες"
Λοιπόν, ο χρόνος για πολλούς μπορεί να μεταφράζεται σε χρήμα, για άλλους πάλι ίσως όχι αλλά όμως μπορεί να καθορίζει τα πάντα.
Στην πραγματικότητα όμως, ό,τι δουλεύται στον χρόνο και με συνέπεια, είναι και αυτό που κρατάει και παραμένει ως αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε:


Μύθος #5

"Χάστε κιλά χωρίς προσπάθεια"
Δυστυχώς ο σημερινός άνθρωπος έχει μάθει και θέλει όλα να γίνονται εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο. Κανένας όμως δεν έμαθε να γράφει, να μιλάει, να περπατάει, να διαβάζει ή να μετράει χωρίς κόπο ή προσπάθεια και σε καμία περίπτωση μέσα σε λίγες μέρες.
Το μόνο πράγμα στην ζωή ενός υγιούς ανθρώπου, που δεν χρειάζεται προσπάθεια, είναι η αναπνοή.
Ο άνθρωπος που δεν προσπαθεί, δεν θέλει ή φοβάται να προσπαθήσει είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
Εκείνος που προσπαθεί και συνεχίζει την προσπάθεια μέχρι το τέλος, είναι ο άνθρωπος που τελικά θα τα καταφέρει και θα βγει νικητής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.