9+1 beauty tips για γερά νύχια!



Hello! Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα χεράκια μας και κυρίως με τα νυχάκια μας.
Είναι γεγονός πως τα χέρια προδίδουν, εκτός από την ηλικία και τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Πολλές φορές ξεσπάμε στα νύχια μας λόγω άγχους, στρες και φυσικά τα νεύρα μας! Όμως η θέα ενός σπασμένου ή φαγωμένου νυχιού, δεν αρέσει σε κανέναν. Γι' αυτό κι εγώ αποφάσισα, να σας δώσω σήμερα ορισμένες συμβουλές, για να διατηρήσετε να νύχια σας γερά.

  1. Προσπαθήστε να βρείτε άλλο μέσο εκτόνωσης π.χ. κάποιο άθλημα ή χόμπι όπως η ζωγραφική κλπ.
  2.  Προσέξτε περισσότερο τη διατροφή σας και καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες A, C και E. Αν η διατροφής σας είναι ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά, λόγω έλλειψης χρόνου και αυξημένου φόρτου εργασίας, τότε καλό θα ήταν να προμηθευτείτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.
  3. Μην κόβετε τα νύχια σας, είναι προτιμότερο να τα λιμάρετε. Προσωπικά δεν κόβω τα νύχια μου ποτέ, πάντα τα λιμάρω. Γιατί κόβοντάς τα υπάρχει η πιθανότητα να τα ραγίσετε.
  4. Λιμάρετε τα νύχια σας με χάρτινη ή γυάλινη λίμα και όχι με μεταλλική. Πρώτον γιατί η μεταλλική λίμα προκαλεί ραγίσματα στα νύχια και δεύτερον διότι θα πρέπει να την αποστειρώνετε σε κλίβανο. Διότι, τα μεταλλικά αντικείμενα, ακόμα κι αν είναι προσωπικά και μόνον δικά μας, πρέπει να αποστειρώνονται λόγω των μικροβίων. Ενώ τη χάρτινη λίμα την πετάτε μετά από κάποιο διάστημα και την γυάλινη μπορείτε να την περάσετε με οινόπνευμα.
  5. Μην λιμάρετε ποτέ τα νύχια σας όταν είναι βρεγμένα γιατί είναι  εύθραυστα και μπορεί να προκληθούν ζημιές. Επίσης λιμάρετέ τα πάντα με κατεύθυνση από από έξω προς τα μέσα (κέντρο) και μόνο προς μία κατεύθυνση.
  6. Να φοράτε πάντα γάντια, όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού κι όταν πλένετε τα πιάτα. Τα απορρυπαντικά δεν καταστρέφουν μόνο τα νύχια αλλά και το δέρμα των χεριών.
  7. Πάντα να χρησιμοποιείτε base coat πριν βάψετε τα νύχια, διότι προστατεύει τα νύχια από το βερνίκι που θα περάσετε αμέσως μετά.
  8. Αποφύγετε όσο είναι δυνατόν τα τεχνητά νύχια (σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το ημιμόνημο) διότι καταστρέφουν την επιφάνεια του νυχιού μιας και πριν από την τοποθέτηση του υλικού γίνετε τρίψιμο του νυχιού με buffer ή λίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την λέπτυνση, το αδυνάτισμα και την αφυδάτωση του νυχιού, έτσι τα νύχια σπάνε πιο εύκολα.
  9. Για υγιή, ενυδατωμένα και γερά νύχια, με όμορφο χρώμα, βουτηξτέ να νύχια σας σε ένα μπολ με 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο και ρίξτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι.
  10. Τέλος, το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να θυμάστε πως τα νύχια σας δεν είναι εργαλεία για να ξύνετε επιφάνειες και να ανοίγετε δοχεία κλπ.
Απορρυπαντικά και βλαβερές ουσίες
Λαμπερά και υγιή μαλλιά
Beauty tips με σαμπάνια

Καλή εβδομάδα γεμάτη δημιουργίες!
Και να θυμάστε...
"Να χαμογελάτε, κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.