Μακιγιάζ: Βάψε σωστά τα χείλη σου, κόκκινα!


Όπως σας υποσχέθηκα, ήρθε η ώρα για ένα μάθημα μακιγιάζ! Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε, όπως θα καταλάβατε κι από τον τίτλο, με το σωστό μακιγιάζ χειλιών. Αν το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κάποιος στο πρόσωπό μας είναι τα μάτια μας, τότε το αμέσως επόμενο είναι τα χείλη μας.
Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, το σημερινό post είναι αφιερωμένο για να σας βοηθήσω να λάμψετε την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και όχι μόνο. Εδώ που τα λέμε, οι οδηγίες που σας δίνω σήμερα, είναι ο γενικός κανόνας για το μακιγιάζ των χειλιών. Κάτι που είναι απαραίτητο για ένα άψογο αποτέλεσμα .
Όπως ίσως θυμάστε, σας έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι το μακιγιάζ είναι ψευδαίσθηση. Είναι δηλαδή η τέχνη αυτή με την οποία δημιουργούμε ότι θέλουμε κάθε φορά, ανάλογα βέβαια με την εντύπωση που θέλουμε να δώσουμε με το έργο μας. Θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ παρακάτω που τα αναλύω όλα, βήμα προς βήμα και με κάθε λεπτομέρεια.
Κάτι που είναι πολύ σημαντικό επίσης και πρέπει να το τονίσω, είναι ότι το δυσκολότερο κομμάτι του μακιγιάζ σε ένα πρόσωπο, είναι αυτό των χειλιών. Γιατί, λίγο που δεν σχεδιάσαμε σωστά το περίγραμμα, κάτι που δεν μας βγαίνει ίσια η γραμμή και άλλα πολλά, δίνουν την αίσθηση σε αυτόν που μας κοιτάζει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Με αποτέλεσμα να κοιτάζει τα χείλη μας, αλλά όχι γιατί τα βρίσκει ένα κομψοτέχνημα. Γι' αυτό δώστε βάση και προσοχή!
Έτοιμες; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Ορισμένα από τα σύνεργα μου.

Βήμα 1ο
Φρόντισε τα χείλη σου να είναι καλά ενυδατωμένα, τα σκασμένα χείλη που ξεφλουδίζουν είναι αντιαισθητικά. Και τονίζοντάς τα με κραγιόν, θα φαίνονται ακόμα χειρότερα.
Βήμα 2ο
Άπλωσε λίγο makeup και πούδρα στα χείλη ώστε να μείνει το κραγιόν σταθερό για περισσότερη ώρα.

Αυτό ακριβώς το ανέκφραστο ύφος θα πρέπει να πάρεις για να μετρήσεις τα χείλη σου!

Βήμα 3ο
Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν μεγαλύτερα ή πιο ζουμερά χείλη. Όμως, το ιδανικό μέγεθος των χειλιών μας, το βρίσκουμε με τον εξής απλό τρόπο. Μετράμε με μια νοητή γραμμή από το κέντρο, την κόρη των ματιών μας, προς τα κάτω μέχρι τα χείλη μας. Εδώ λοιπόν πρέπει να βρίσκονται οι άκρες των χειλιών μας. Ακριβώς όπως το βλέπετε στην φωτογραφία μου. Τα δικά μου χείλη λοιπόν είναι μικρότερα βάση του προσώπου μου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα μεγαλώσω λίγο. Αν στην δική σου περίπτωση πρέπει να τα μικρύνεις, τότε θα χρησιμοποιήσεις ένα μπεζ μολύβι για να σβήσεις το φυσικό σου περίγραμμα και να σχεδιάσεις ένα άλλο λίγα χιλιοστά πιο μικρό.

niki yiannoulidou
Σχεδιάζοντας το περίγραμμα.

Βήμα 4ο
Παίρνουμε λοιπόν το μολύβι χειλιών - προσωπικά χρησιμοποίησα το Defining lip pencil της Forever στην απόχρωση Allure- και σχεδιάζουμε το περίγραμμα των χειλιών μας. Τέλος γεμίζουμε τα χείλη με κραγίον -χρησιμοποίησα το Delicious lipstick της Forever στην απόχρωση Pomegranate-απλώνοντάς το με πινελάκι.
niki yiannoulidou
Απλώνοντας κραγιόν στα χείλη.

Βήμα 5ο
Ταμπονάρουμε τα χείλη με ένα χαρτομάντιλο, περνάμε άλλη μια στρώση κραγιόν και είμαστε έτοιμες!
niki yiannoulidou
Ready to go!

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο το σημερινό "μάθημα" μακιγιάζ. Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία μη διστάσετε να μου αφήσετε σχόλιο ή να μου στείλετε μήνυμα στην φόρμα επικοινωνίας στα αριστερά, θα χαρώ να σας απαντήσω!
Τέλος, μη ξεχνάτε τον διαγωνισμό που λήγει σε λίγες μέρες. Ένα κραγιόν κι ένα μολύβι χειλιών στις αποχρώσεις που χρησιμοποίησα μπορεί να γίνει δικό σας!

"Να χαμογελάτε, κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο!"

2 σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.